current views are: 1

15 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση06:11

Τραγωδία με δώδεκα νεκρούς παράνομους μετανάστες στο Ιόνιο

Τραγωδία με νεκρούς μετανάστες, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα.

Δημοσίευση 06:11’
αρθρο-newpost

Τραγωδία με νεκρούς μετανάστες, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα.

Ρεπορτάζ : Τιτίκα Ανουσάκη

Δώδεκα παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα, όπου αναποδογυρισε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν. 

Ήταν στις 7.30 το πρωί όταν οι μετανάστες από κινητό τηλέφωνο ειδοποίησαν την ελληνική αστυνομία ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η αστυνομία ενημέρωσε αμέσως το Λιμενικό και άρχισαν οι έρευνες. 

Το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες είχε αναποδογυρίσει με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να ανασυρθούν νεκροί ανάμεσά τους και 4 παιδιά ηλικίας 3 έως 6 χρόνων. 

Δεκαπέντε είναι οι μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λευκάδας κ. Στυλιανό Ρόκκο που μίλησε στο newpost.gr και από την ενημέρωση που είχε από το τοπικό λιμεναρχείο πάνω στη βάρκα επέβαιναν περίπου 30 μετανάστες, από τους οποίους οι 12 έχουν ανασυρθεί νεκροί ενώ ακόμη 15 μεταφέρονται στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας. 

Στο μεταξύ, λιμενικοί και αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των διακινητών, ενώ οι διασωθέντες περιγράφουν το πώς έφθασαν στην βραχώδη ακτή της Παλαίρου, όπου προσπαθούσαν με μεγάλη δυσκολία να επιβιβαστούν στο σκάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο στην Λευκάδα, όσο και στην Πρέβεζα, βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την παροχή βοήθειας.

Τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών επιλέγουν ακτές της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας για την παράνομη μεταφορά, επειδή υπάρχουν πολλές ερημικές τοποθεσίες.


σχετικα αρθρα