Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Την ενοχή του επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη και άλλων έξι συγκατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, στη δίκη για τους στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Η εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα πως υφίσταται δωροδοκία και δωροληψία των κατηγορουμένων, στα πλαίσια συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων, οι οποίοι ήταν στημένοι.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ήταν οι εξής: 

  • Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα 0-3
  • Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1
  • Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα 3-0
  • Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
  • Ηλυσιακός - Εθνικός 3-2
  • Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας 3-2

Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Μάκη Ψωμιάδη, του Γιώργου Παπακώστα (πρώην προπονητή της Καβάλας), του Θωμά Μητρόπουλου από τον Ηλυσιακό, του Γιώργου Χριστοβασίλη του ΠΑΣ Γιάννινα, του Περικλή Αμανατίδη, του Γιάννη Κορτούλα της Αναγέννησης Καρδίτσας και του κ. Ριαβόγλου του Αγροτικού Αστέρα.

Παράλληλα, πρότεινε την αθώωση του Σταύρου Ψωμιάδη, γιου του Μάκη Ψωμιάδη, και του κ. Αγγέλη. Μάλιστα, πρότεινε να καταδικαστεί επιπλέον ο κ. Ψωμιάδης για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ο κ. Ριαβόγλου για παράνομο στοιχηματισμό. 

Ταυτόχρονα, απαλλάσσει τους κατηγορούμενους για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. 

Όπως σημείωσε η εισαγγελέας, στο δικαστήριο αναδείχθηκε ότι ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι χώρος σκοτεινός και καλύπτεται από σιωπή και τόνισε ότι οι άνθρωποι που τον υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια στο δικαστήριο τήρησαν επιμελώς σιγή.