Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι ο «ΕΟΠΥΥ με νέο χαράτσι που επέβαλλε το βράδυ της Παρασκευής στην ουσία ζητεί πίσω το 70% των εσόδων των γιατρών» που υπάγονται στον ασφαλιστικό οργανισμό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί κλήθηκαν  «πάνω από τα ως πρότινος δυσβάστακτα χαράτσια του rebate να αποδώσουν κι άλλο επιπλέον «χαράτσι», το clawback που μεσοσταθμικά ανέρχεται πλέον στο 35%».

Ο ΙΣΑ  κάνει λόγο για «ανθρωποκτόνο μέτρο» καθώς όπως εξηγεί αν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσό που καλείται τελικά να αποδώσει ο γιατρός στον ΕΟΠΥΥ για το 2013 είναι μεσοσταθμικά 20-30% για το rebate και 35% για το claw back, δηλαδή προσθετικά 60% των εσόδων του.

Αν σε αυτό, συνεχίζει ο ΙΣΑ, προστεθεί και το 10% των ελεγκτικών εταιρειών που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ ότι θα επιβαρύνει το γιατρό, τότε ο ασφαλιστικός οργανισμός ζητάει πίσω το 70% των εσόδων του γιατρού.

«Και αυτά που δεν πληρώθηκε ο γιατρός καλείται σήμερα να τα αποδώσει πίσω. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτό, δε λαμβάνεται υπόψιν και το ανελαστικό κόστος λειτουργίας των εργαστηριών, το οποίο ξεπερνά και το 40% του κύκλου εργασιών τους» τονίζεται στην ανακοίνωση λέγοντας πως «ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζητά από το μικρό βιοπαλαιστή γιατρο να τον χρηματοδοτήσει.».

Τέλος ο ΙΣΑ, ανακοινώνει ότι θα πρωτοστατήσει στον αγώνα αυτό επιβίωσης των γιατρών μελών του και πως θα σταθεί στη συνέχιση της επίσχεσης των εργαστηριακών γιατρών, και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «θα κορυφώσει την κινητοποίηση του με όλους τους Παρόχους και τους Χρήστες Υγείας για να αποτρέψουν τον αφανισμό και την τελειωτική σύνθλιψη γιατρών και αρρώστων».

TAGS