Την ώρα που στο όνομα των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο οι απολύσεις υπαλλήλων συνεχίζονται τα «παράλογα» δεν έχουν τέλος, με αποτέλεσμα επίορκοι υπάλληλοι να παραμένουν στις υπηρεσίες τους. 

Σύμφωνα λοιπόν με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης 55 επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα συνεχίζουν να εργάζονται στις υπηρεσίες τους, αφού ακόμα δεν έχουν τεθεί οι υποθέσεις υπόψη των αρμόδιων πειθαρχικών συμβουλίων.

Για ακόμη μία αφορά, όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος», και παρά τις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη για την επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας στο δημόσιο, γίνεται σαφές ότι τα πειθαρχικά συμβούλια παρέχουν «άσυλο» σε επίορκους υπαλλήλους καθυστερώντας επί χρόνια να εκδικάσουν τις υποθέσεις.

Την ίδια ώρα άλλο ένα περιστατικό προστίθεται στα «ευτράπελα» του συστήματος. Μέχρι την Παρασκευή λοιπόν ο κατηγορηθείς για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Κωνσταντίνος Τέλιος κατείχε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού. 

Ο κ. Τέλιος διορίστηκε δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Κρήτης το 1998. Τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία του 2002, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του στο πλαίσιο των ερευνών για την «17Ν», ενώ τρία χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2005, το πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε πως πρέπει να παυθεί για παράβαση καθήκοντος και χαρακτηριστικά ανάξια για υπάλληλο διαγωγή.

Ωστόσο, ο κ. Τέλιος τελικά απηλλάγη ποινικά από την υπόθεση της «17Ν», λόγω παραγραφής, αφού από το 1992 κι έπειτα δεν έχε καμία συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης. Στη συνέχεια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων σε βάρος του.

Τελικά χρειάστηκαν πάνω από 11 χρόνια έως ότου να γίνει αμετάκλητη η πειθαρχική ποινή της οριστικής του παύσης.