Έκλεισε απο την Παρασκευή η είσοδος της Αμαλιάδας από τα φανάρια Παπακασελά στην Κουρούτα και για τρεις εβδομάδες, με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την διαμόρφωση του κόμβου. 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Πέτρος Παπαδάτος δήλωσε στο IONION FM, ότι συναίνεσε στο κλείσιμο του δρόμου καθώς ο εργολάβος στην συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Ήλιδας την Τρίτη, παρουσίασε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ήταν αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων ταυτόχρονα με τα έργα. 

Ο κ. Παπαδάτος προειδοποίησε ότι οι έμποροι δεν θα ανεχθούν καθυστέρηση άνω των τριών εβδομάδων καθώς θίγονται πολλές επιχειρήσεις και αποκάλυψε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας επικοινώνησε με τον Εμπορικό Σύλλογο για να ζητήσει την άποψη του, πριν δώσει άδεια για το κλείσιμο του δρόμου.

Ο κ. Παπαδάτος σχολίασε και την σύλληψη ενός καταστηματάρχη στην Αμαλιάδα που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο επειδή δεν διέθετε άδεια, ότι είναι απαράδεκτο στην δύσκολη οικονομική συγκυρία να υπάρχει έξτρα πίεση από τις κρατικές υπηρεσίες.