Πάνω από 1,4 τόνους κάνναβης εντόπισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής αστυνομικοί σε φορτηγό όχημα που κινούταν επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, στην περιοχή της Μακύνειας Ναυπακτίας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 45χρονου Έλληνα και ενός 43χρονου Αλβανού, ενώ ακόμα αναζητούνται δύο συνεργοί τους, ένας αλλοδαπός και ένας 51χρονος ημεδαπός.

Οι συλληφθέντες και οι καταζητούμενοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής ομάδας που οργάνωσε τη μεταφορά του φορτίου ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Πέραν των ναρκωτικών και του φορτηγού, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο ακόμα αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους «προπομπούς» του οχήματος, ως μέτρο αντιπαρακολούθησης.

Ο καταζητούμενος οδηγός ενός εκ των δύο αυτοκινήτων-προπομπών εγκατέλειψε το όχημά του σε χωράφι αφότου διέφυγε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της Αστυνομίας από τις αρχές του 2013, οι υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου έχουν συλλάβει 367 άτομα σε 267 υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί οκτώ τόνοι και 376 περίπου κιλά κάνναβης, ένα κιλό και 770 περίπου γραμμάρια ηρωίνης, 262 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και 39 οχήματα.

TAGS