Αρχαία αντικείμενα τα οποία χρονολογούνται από την νεολιθική εποχή έως την εποχή της Τουρκοκρατίας, αλλά και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο καθώς και ναρκωτικά είχε στην κατοχή του ο 57χρονος που συνελήφθη στο Ρέθυμνο, ύστερα από τη μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η σύλληψη του 57χρονου ενδεχομένως φέρει στο φως μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις με αρχαία και όπλα που έχει αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ, και οι αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της, ο τρόπος κτήσης των αντικειμένων και τα επιμέρους στοιχεία. 

Σήμερα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο αλλά και φωτογραφίες από τα ευρήματα στο σπίτι του 57χρονου ο οποίος κατηγορείται για κακούργημα.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της έρευνας στο σπίτι του 57χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εφτακόσια εξήντα έξι αρχαία αντικείμενα, τα οποία σύμφωνα με τους αρμόδιους αρχαιολόγους χρονολογούνται από την νεολιθική εποχή μέχρι την εποχή της τουρκοκρατίας, μεταξύ των οποίων χάλκινα εγχειρίδια, σιδερένια ξιφίδια και αιχμές, κοσμήματα, αγαλματίδια, πήλινα θραύσματα από αμφορείς και αποθηκευτικά αγγεία, λίθινα αγγεία και απολιθώματα κ.α.