Είχε «ρημάξει» ναούς σε περιοχές του Ηρακλείου ένας 53χρονος εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, όπως προέκυψε από έρευνα η οποία διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας.

Ο 53χρόνος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε παραβιάσει ιερούς ναούς στους δήμους Χερσονήσου, Μαλεβιζίου και Αρχανών - Αστερουσίων, αποσπώντας χρήματα και τάματα.

Ειδικότερα, ο 53χρόνος παραβίασε, έξι φορές την Ιερά Μονή Ελεούσας στο δημοτικό διαμέρισμα Γουβών του Δήμου Χερσονήσου και έκλεψε συνολικά το χρηματικό ποσό των 586 ευρώ, ενώ προκάλεσε και φθορές αξίας 300 ευρώ.

Επίσης αφαίρεσε τάματα συνολικής αξίας 3.500 ευρώ, καθώς και 30 ευρώ από τον Ιερό Ναό Ευαγγέλου Θεοτόκου της ενορίας του δημοτικού διαμερίσματος Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ακόμη, έκλεψε 600 ευρώ από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του δημοτικού διαμερίσματος Αχλάδας του Δήμου Μαλεβιζίου και τάματα χρηματικής αξίας 2.000 ευρώ, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο δημοτικό διαμέρισμα Ελιάς του δήμου Χερσονήσου.

Η δικογραφία θα διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

TAGS