Με την εικόνα ενός καλλιτέχνη, του Τεό που ρίχνει κάρτες ταρώ για να δει το μέλλον της Ελλάδας στην ιστορική αίθουσα του Χρηματιστηρίου, στην οδό Σοφοκλέους, όπου είναι σε εξέλιξη η Biennale των Αθηνών, αρχίζει το αφιέρωμα του Bloomberg για την Ελλάδα. 
 
Ακριβώς από πάνω του μία οθόνη δείχνει τις τιμές των μετοχών που κορυφώθηκαν το 2007, πριν ξεκινήσει η εξαετής ύφεση στη χώρα που έχει εξαϋλώσει κάπου 48 δισ. ευρώ και την έχει οδηγήσει στη χρηματοδοτική διάσωση από την τρόικα. 

«Η Σοφοκλέους, ως προσωρινό σπίτι της Biennale, έχει εξελιχθεί σε μαυσωλείο των πρώην πλουσίων και ένα φυτώριο τέχνης», σχολιάζει το Bloomberg, προσθέτοντας: «Οικονομολόγοι και καλλιτέχνες πλέον ενώνονται θέτοντας μία βασική ερώτηση: Και τώρα τι;» Περισσότερο από το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού της χώρας είναι άνεργοι και οι Έλληνες προετοιμάζονται για περισσότερο πόνο ακριβώς όπως οι Ιρλανδοί.

«Η Ελλάδα έχει γίνει σαν ένα εργαστήριο χημείας όπου το αποτέλεσμα του πειράματος θα μπορούσε να είναι κάτι εντελώς νέο ή διαβρωτικό, δήλωσε ο Πολύδωρος Καρυοφύλλης, ο 43χρονος  συν-διευθυντής της Μπιενάλε, η οποία λήγει στη 1 Δεκεμβρίου. «Βλέπουμε, ότι η επιστήμη και τα στατιστικά στοιχεία μας οδήγησαν σε αυτη΄την τραγική κατάσταση. Ίσως είναι καιρός να εξετάσουμε την τέχνη».