Αισιόδοξος ότι οι κτηνοτρόφοι δεν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των Τεμπών, αντιλαμβανόμενοι τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο, εφαρμόζοντας πολιτικές που οδηγούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, εμφανίστηκε, από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

«Τα ποσά που δικαιούνται, τα καταβάλλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», διαβεβαίωσε.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, για την έναρξη του προγράμματος διανομής δωρεάν τροφίμων, ο κ. Τσαυτάρης επανέλαβε ότι στην πολύωρη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), αφού τους εξήγησε αναλυτικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ικανοποίησε και άμεσα όσα αιτήματά τους μπορούσαν να τακτοποιηθούν.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι εντός του Νοεμβρίου οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης, ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ σχετικά με το θέμα που αφορά την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, σημείωσε ότι συνεργεία του ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με τους κτηνοτρόφους, πραγματοποιούν ήδη ελέγχους στους νομούς της χώρας, έτσι ώστε «ακόμα και οι λίγοι που δεν πήραν προκαταβολές, όταν λίγες μέρες πριν δώσαμε 1 και κάτι δισ. ευρώ να τα πάρουν μετά τη λήξη του Νοεμβρίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί αυτοί οι έλεγχοι».

Ο κ. Τσαυτάρης υπενθύμισε ακόμη ότι το υπόλοιπο 50% του ποσού που δικαιούνται για το συγκεκριμένο θέμα, θα το λάβουν λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Πέρυσι είχε δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου.