Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Χτυπούσε την κρέμα φορώντας το καλυμμαύκι του και τραγουδώντας «Αν είναι να κολαστώ, θέλω μόνο μαζί σου».

Κέρασε γαλακτομπούρεκο την Μαίρη Χρονοπούλου, της οποίας είναι ο πνευματικός πατέρας.

Κάλεσε την Έφη Θώδη να τραγουδήσει στους συνδαιτημόνες του «Δεν σου κάνω τον Άγιο... αχ... αμάρτησα».

Και προκάλεσε την κατακρήμνιση των δελτίων ειδήσεων και την οργή του Μητροπολίτη Μεσογαίας για την εμφάνισή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Κάτι Ψήνεται».

Ο λόγος για τον πατέρα Ποιμένα, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μυρελαίου, ένα μοναστήρι που έχει προκαλέσει στο παρελθόν ακόμη και εγκύκλιο του Μητροπολίτη προκειμένου να αποκαλύψει το ρόλο τους.

«Εδώ και μερικά χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας, στα όρια Παιανίας και Κορωπίου, στις υπώρειες του Υμηττού, κάποιοι μοναχοί, οι οποίοι μάλιστα έχουν ιδρύσει και μονή με το όνομα Μονή Μυρελαίου.

Επειδή η όλη παρουσία τους έχει αρκετά απασχολήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος στο παρελθόν και τώρα τη Μητρόπολή μας, πολλοί δε εκ των πιστών είτε παρασύρονται είτε απορούν και διερωτώνται περί της παραπάνω Μονής, αισθάνομαι την ευθύνη ως ο κανονικός Μητροπολίτης των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, έξω από φατριασμούς και εμπάθειες, να απευθυνθώ στην αγάπη σας και να σάς ενημερώσω σχετικώς.

Η εν λόγω υπόθεση αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας αυτόν τον καιρό και θα πρέπει ιδιαίτερα να το προσέξετε. Και τούτο διότι οι συγκεκριμένοι κληρικοί με επικεφαλής κάποιον π. Ποιμένα δυστυχώς συγκαλύπτουν την ιδιόμορφη παρασυναγωγική τους εκκλησιαστική ταυτότητα, με αποτέλεσμα να παραπλανάται και να παρασύρεται πολύς ανυποψίαστος κόσμος, ακόμη και κάποιοι ιερείς.

Να ξέρετε, πίσω από την γλυκύτητα των λόγων, τα τραπεζώματα, τις αφηγήσεις για εικόνες που μυροβλύζουν, τις παρηγορητικές προσευχές κρύβεται ένα μεγάλο και επικίνδυνο ψέμα: οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν ανήκουν σε καμμία κανονική Εκκλησία, στερούνται κανονικής επισκοπικής ευλογίας και ως εκ τούτου ούτε στον Χριστό, τον οποίο επαγγέλλονται, ανήκουν, οι δε μυστηριακές τους πράξεις δεν αναγνωρίζονται από καμμία κανονική Εκκλησία και από κανένα μοναστήρι του Αγίου Όρους.

Δυστυχώς, ανήκουν στον εαυτό τους και καπηλεύονται την Εκκλησία και την πίστη του λαού», ανέφερε στην εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος Νικόλαος και καλούσε τους πιστούς να μην έχουν καμία απολύτως επικοινωνία με τους συγκεκριμένους μοναχούς.