Ρεπορτάζ : Σταυριανή Καραμανίδη

Δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες αποφάσισε η Ένωση διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και η αντίστοιχη του Πολυτεχνείου, αγνοώντας τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η μετωπική με το υπουργείο οδηγείται πλέον στα άκρα, καθώς υπερψηφίστηκε η πρόταση για μία 48ωρη απεργία για την Τρίτη 19 και Τετάρτη  20 Νοεμβρίου και δεύτερη 48ωρη για την Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

«Στην συνέχεια θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία. Εκ των πραγμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τις αποφάσεις τους, όποιες κι αν είναι, δήλωσε στο newpost.gr ο πρόεδρος του πανελλαδικού οργάνου Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Φραγκλίνος Βολτερίνος.

Διοικητικοί υπάλληλοι: «Η απεργία μας δεν εμποδίζει τα μαθήματα»

Κρίσιμο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι στο Καποδιστριακό, καθώς από την προηγούμενη εβδομάδα η Σύγκλητος έχει αποφασίσει την έναρξη των μαθημάτων από αύριο 19 Νοεμβρίου.

«Υπό την προϋπόθεση ότι οι διοικητικοί θα διασφαλίσουν την ελεύθερη διέλευση καθηγητών και φοιτητών», είχε υποστηρίξει στο newpost.gr ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Η απεργία των διοικητικών δεν εμποδίζει τα μαθήματα», ανταπαντά μέσω του newpost.gr η Ομοσπονδία, με τον κ. Βολτερίνο να επισημαίνει: «Στα πανεπιστήμια στα Γιάννενα, στην Θεσσαλονίκη, που απεργούν οι διοικητικοί, τα μαθήματα γίνονται κανονικά. Οι καθηγητές μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Εμείς δεν εμποδίζουμε κανέναν».

Υπουργός Παιδείας: «Αν δεν ανοίξουν τα πανεπιστήμια, το λόγο έχει η Πολιτεία»

Να αφήσουν τα προσχηματικά εμπόδια και να επιστρέψουν κανονικά στα μαθήματα, διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε σημερινή συνέντευξή του.

«Οι καθηγητές, οι μαθητές και οι πρυτανικές αρχές πρέπει κανονικά να πάνε στα μαθήματά τους και από εκεί και πέρα αν παρεμποδιστούν από τον οποιοδήποτε, το λόγο έχει η Πολιτεία», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην ομηρεία των φοιτητών.