Ισόβια κάθειρξη συν 25 χρόνια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας στον δράστη της άγριας δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου, η οποία είχε σοκάρει το πανελλήνιο πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το kavalapress.gr, ο Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος είχε ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, στο άκουσμα της απόφαση ήταν ανέκφραστος. Το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε 20 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, 20 χρόνια για εμπρησμό και 1 χρόνο για κάθε μία από τις πλημμεληματικές κατηγορίες

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως διέπραξε το έγκλημα υπό την επήρεια μέθηςωστόσο ο εισαγγελέας αντέκρουσε τα όσα ανέφερε ο δράστης (ο οποίος υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις).

Οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν τα αδέλφια της άτυχης Ζωής (Ηλίας και Ελένη), τα οποία περιέγραψαν τα όσα αντίκρισαν λίγο μετά την δολοφονία της αδελφής τους, και ακολούθησαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι ήταν, εκείνη την νύχτα, σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος καθόταν αμίλητος και ανέκφραστος, δείχνοντας να μην έχει συνειδητοποιήσει πλήρως την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Έξω από την δικαστική αίθουσα βρέθηκαν, εκτός των άλλων, και μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, τα οποία και ανάρτησαν πανό κατά της βίας εις βάρος των γυναικών.