Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π.& Α. Κυριακού» υλοποιεί το πρόγραμμα “Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: Αποτύπωση, Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας – Δράσεις για την Άσκηση και την Υγιεινή Διατροφή» με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και της Ευρωπαϊκή Ένωσης με αντικείμενο την υλοποίηση δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας του παιδικού πληθυσμού σε όλη την επικράτεια. 

Για τη γνωστοποίηση των δράσεων και των ωφελειών του Προγράμματος, πραγματοποιείται η Εναρκτήρια Ημερίδα του Προγράμματος με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας» την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013, και ώρα 17:00 μ.μ., στην αίθουσα Μακεδονία του ξενοδοχείου Divani Caravel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2.  

Την ημερίδα έχουν κληθεί να χαιρετίσουν ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Π.& Α. Κυριακού» κ. Χαράλαμπος Τομπούλογλου – Λεωνιδόπουλος. 

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Συντονιστής Διευθυντής του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», κος Στ. Μιχαλάκος, καθώς και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.