Στην 29η τουριστική έκθεση Θεσσαλονίκης «PHILOXENIA», η οποία θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία από τον δήμο Ζακύνθου.

Ο δημοτική Αρχή έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην προβολή των τοπικών προϊόντων και στην προσέλκυση του μαθητικού τουρισμού. Γι' αυτό τον λόγο, στο περίπτερο που θα στηθεί, εκτός από το καθιερωμένο προωθητικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό με τα αξιοθέατα της Ζακύνθου, που θα μοιραστεί στους επισκέπτες, θα τοποθετηθούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που θα μπορούν να τα δοκιμάζουν όλοι.

Εξάλλου, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με αρκετά ταξιδιωτικά γραφεία από την Βόρεια Ελλάδα και με πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ έχουν προσκληθεί στο περίπτερο της Ζακύνθου εκπρόσωποι από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί- υπεύθυνοι για τις εκδρομές από ιδιωτικά σχολεία. Την τελευταία μέρα της έκθεσης, στο περίπτερο θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με δώρο δωρεάν διακοπές στη Ζάκυνθο για τέσσερα άτομα.