Στη διάρκεια των έξι χρόνων λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ψυχολογία του Αθλητισμού και της Άσκησης (European Master in Sport and Exercise Psychology - EMSEP) η Ελλάδα αναμένεται να επωφεληθεί με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ σε μορφή διδάκτρων και εισαγωγής συναλλάγματος για τα έξοδα ζωής των φοιτητών.

Αυτό αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον επιστημονικό υπεύθυνό του, καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Παπαϊωάννου

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επτά καινούργιους φοιτητές από τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ινδία, Γερμανία, Ολλανδία και Ρουμανία.

Ο κ. Παπαϊωάννου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι φοιτητές αυτοί εγγράφηκαν στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το Σεπτέμβριο του 2013 και αναμένεται να αποφοιτήσουν το καλοκαίρι του 2015 με τον μεταπτυχιακό τίτλο που θα τους απονείμει το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ως τώρα έχουν αποφοιτήσει 11 φοιτητές από Αιθιοπία, Βοσνία, Βραζιλία, Πολωνία, Ιρλανδία, Καναδά, Βέλγιο, Σερβία και Ιράν.

Το πρόγραμμα οργανώνεται σε συνεργασία με άλλα τρία κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης στον τομέα της Ψυχολογίας του Αθλητισμού και της Άσκησης: Το πανεπιστήμιο της Jyväskylä (Φιλανδία), το πανεπιστήμιο Lund (Σουηδία) και το πανεπιστήμιο Leipzig (Γερμανία).

Οι σπουδές στο EMSEP διαρκούν δύο χρόνια και απευθύνονται σε φοιτητές από όλο τον κόσμο. Το δίκτυο των πανεπιστημίων προσφέρει ένα κοινό πρόγραμμα για τους φοιτητές, καθώς κάνουν μέρος των σπουδών τους σε τουλάχιστον δύο πανεπιστήμια του δικτύου κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Δεν πρόκειται για απλή ανταλλαγή φοιτητών όπως το τυπικό πρόγραμμα Erasmus αλλά για κοινό πρόγραμμα σπουδών που έχει αναπτυχθεί προσεκτικά μεταξύ των τεσσάρων πανεπιστημίων.