Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες περιμένουμε και την Πέμπτη καθώς ο φονικός κυκλώνας της Σαρδηνίας κατευθύνεται και στη χώρα μας πιο εξασθενημένος όμως και με ηπιότερα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Μιλώντας στο newpost.gr,μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας ανάλυσε τα χαρακτηριστικά του κυκλώνα, σημειώνοντας ότι:

- Το φαινόμενο θα φτάσει εξασθενημένο στη χώρα μας. Θα περάσουν τρία διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά. Οι πρώτες βροχές θα σημειωθούν απόψε στο Ιόνιο. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Ήπειρο.

- Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή αναμένεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, με έντονα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

- Το τρίτο βαρομετρικό χαμηλό θα εμφανιστεί τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, πιο εξασθενημένο από τα δύο προηγούμενα, θα επηρεάσει όμως ολόκληρη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Από το μεσημέρι θ εκδηλωθούν καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Tην Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Την Παρασκευή θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική νησιώτη χώρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα για την εποχή.