Πλαστά δελτία με ελληνικά ονόματα φέρεται να εξέδωσε ο 45χρονος πρόεδρος του Ολυμπιακού Λαμπετίου, ποδοσφαιρικής ομάδας της Ηλείας,προκειμένου να χρησιμοποιήσει τρεις ξένους ποδοσφαιριστές νιγηριανής καταγωγής στην ομάδας.

Ο  45χρονος πρόεδρος της ομάδας φέρεται να κατέθεσε στη ΕΠΣ Ηλείας αιτήσεις με ψευδή στοιχεία των τριών αθλητών, ενώ προσκόμισε και πλαστά δελτία ταυτότητάς τους, επιτυγχάνοντας την έκδοση δελτίων για τη συμμετοχή τους στο τοπικό πρωτάθλημα της Α2.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τα διοικητικά στελέχη της ομάδας του Αλφείου Επιταλίου κατέθεσαν ένσταση μετά την ήττα με 4-2 στο μεταξύ τους παιχνίδι, για αντικανονική συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών, οι δύο ηλικίας 28 ετών και ο τρίτος 21 ετών.

Την καταγγελία των μελών της διοίκησης του Αλφειού ακολούθησε έρευνα της Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι προσήγαγαν τους τρεις ποδοσφαιριστές από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν, ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν και έλαβαν από την ΕΠΣ Ηλείας τους ατομικούς φακέλους των ποδοσφαιριστών, όπου με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι τρεις Νιγηριανοί ποδοσφαιριστές έφεραν… ελληνικότατα ονόματα στα δελτία τους, τα οποία αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου προέδρου αθλητικού σωματείου και τριών αλλοδαπών αθλητών του συλλόγου, υπηκόων Νιγηρίας, ηλικίας 28, 28 και 21 ετών για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία.

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται.