Αστυνομικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής και άλλους χώρους πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Συνολικά, συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, κατά περίπτωση, για παραβίαση σφράγισης, διευκόλυνση ακολασίας και της νομοθεσίας που αφορά στους αλλοδαπούς και τα εκδιδόμενα πρόσωπα.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας (ανασφάλιστη εργασία, φορολογικοί μηχανισμοί).

Παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Δήμοι κ.λπ.) προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων ή της σφράγισης.
 
Από τις συλληφθείσες οχτώ είναι αλλοδαπές και τέσσερις Ελληνίδες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και παράβαση της νομοθεσίας που σχετίζεται με τους αλλοδαπούς και τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα. Έξι από τις παραπάνω αλλοδαπές γυναίκες (οι οποίες στερούνταν βιβλιαρίου υγείας) θα απελαθούν.

Οι φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις  αφορούν:

-απασχόληση τεσσάρων γυναικών που εργάζονταν στους οίκους ανοχής, χωρίς να έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (ανασφάλιστη εργασία).
-μη επίδειξη βιβλιαρίου επισκευών και συντηρήσεως φορολογικού ταμειακού μηχανισμού
-μη χρήση εγκεκριμένου και δηλωμένου φορολογικού μηχανισμού.

Οι συλληφθείσες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.