Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημερι σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου, όπου βρέθηκαν για να μιλήσουν και να μοιράσουν δώρα στα παιδιά, αθλητές και ο προπονητής του μπασκετικού ΟΦΗ.

Με έκπληξη άκουσαν τον διευθυντή του σχολείου να τους λέει πως απαγορεύεται να μοιράσουν τετράδια και μολύβια με λογότυπο της ομάδας γιατί επρόκειτο για διαφημιστικό υλικό!

Μάλιστα ακολούθησε ένταση στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου, καθώς οι άνθρωποι του μπασκετικού ΟΦΗ προσπάθησαν - μάταια - να εξηγήσουν στους εκπαιδευτικούς πως την ίδια ενέργεια έχουν κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν σε σχολεία χωρίς να υπάρξουν προβλήματα, ωστόσο ο διευθυντής ήταν ανένδοτος, επικαλούμενος εγκύκλιο, η οποία απαγορεύει την διανομή διαφημιστικού υλικού εντός σχολείων.

Να σημειώσουμε πως δεν πρόκειται ούτε καν για την ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία είναι ανώνυμη εταιρεία, αλλά για τον ερασιτέχνη, αφού εκεί υπάγεται το τμήμα μπάσκετ.

Επίσης στα τετράδια και στο υλικό που είχαν σκοπό να διανείμουν δεν υπήρχε καμία αναφορά πέραν του σήματος του ΟΦΗ, το οποίο προφανώς και ενόχλησε.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο προπονητής της ομάδας επρόκειτο να μιλήσει στα παιδιά, ωστόσο ενοχλημένος και εκείνος από την αφιλόξενη στάση των δασκάλων θέλησε να αποχωρήσει.