Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας διοργανώνουν στο κέντρο της Αθήνας διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ συνεχίζεται το αδιέξοδο στα ΑΕΙ. 

Ήδη οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.

Ως γνωστόν, το αδιέξοδο στα ΑΕΙ παραμένει, με τους απεργούς να επιμένουν και το υπουργείο Παιδείας να μεταθέτει την ευθύνη για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων στις πρυτανικές αρχές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο τον υπουργό Παιδείας για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Για το θέμα παρενέβη χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία κάλεσε στο γραφείο της τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη και τού τόνισε ότι τα ΑΕΙ πρέπει να επαναλειτουργήσουν, υπογραμμίζοντας ότι διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα εφόσον συνεχισθεί το κλείσιμο των πανεπιστημίων, καθώς παραβιάζονται δικαστικές αποφάσεις που έχουν κηρύξει τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων παράνομες.

Προηγουμένως η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απεργούν, διαπράττουν το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Σημειώνεται  ότι η νέα απεργία των διοικητικών υπάλλήλων κρίθηκε χθες παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο οποίο είχε προσφύγει το υπουργείο Παιδείας.