current views are: 5

21 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:43

«Η διάσταση του οικονομικού εγκλήματος στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα»

Ολοκληρώθηκε Ημερίδα με θέμα «Η διάσταση και οι συνέπειες του οικονομικού εγκλήματος στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα», η οποία διοργανώθηκε από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και υλοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.

Δημοσίευση 11:43’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε Ημερίδα με θέμα «Η διάσταση και οι συνέπειες του οικονομικού εγκλήματος στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα», η οποία διοργανώθηκε από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και υλοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.

Ολοκληρώθηκε Ημερίδα με θέμα «Η διάσταση και οι συνέπειες του οικονομικού εγκλήματος στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα», η οποία διοργανώθηκε από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και υλοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.

Την έναρξη της Ημερίδας, χαιρέτισε ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας καθώς και ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Φαραός.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν οι σπουδαστές της 17ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, ανώτεροι Aξιωματικοί Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Στελέχη Διευθύνσεων και Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και Εκπρόσωποι από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Θεοχάρης Θεοχάρης και η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράϊκου, όπου πραγματοποίησαν και σχετικές με την Υπηρεσία τους τοποθετήσεις.

Οι θεματικές ενότητες της Ημερίδας αναπτύχθηκαν σε δύο συνεδρίες ως ακολούθως:

Α΄ΣΥΝΕΔΡΙΑ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ»

Εισαγωγή – Συντονισμός: Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης (Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών)

  • «Σύσταση και λειτουργία ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.». Εισηγητής: Ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης (Διευθυντής Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)
  • «Το οικονομικό έγκλημα». Εισηγητής: Αστυνομικός Διευθυντής Φώτιος Λιάχας (Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)
  • «To οικονομικό έγκλημα από την πλευρά του Σ.Δ.Ο.Ε.». Εισηγητής: Νικόλαος Κολεντζάκης (Προϊστάμενος Σ.Δ.Ο.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου)
  • «Ποινική αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος». Εισηγητής: Aντώνιος Ελευθεριάνος (Εισαγγελέας Πρωτοδικών)

Β΄ΣΥΝΕΔΡΙΑ «ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ »

Εισαγωγή – Συντονισμός : Μιχαήλ Χρηστάκης (Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος – Γ.Γ. Δήμου Αμαρουσίου – Πρόεδρος Πανελλήνιας ΄Ενωσης Γ.Γ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»)

  • «Η διαφθορά στο δημόσιο τομέα ως βασική συνιστώσα τροφοδότησης του οικονομικού εγκλήματος». Εισηγητής: Λέανδρος Ρακιντζής (Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης)
  • «Τα οικονομικά του εγκλήματος». Εισηγητής: Αριστείδης Χατζής (Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών)
  • «Το προφίλ του οικονομικού εγκληματία». Εισηγητής: Ιωάννης Μάρκοβιτς (Οικονομικός Επιθεωρητής – Εκπαιδευτής Ε.Κ.Δ.Δ.Α.)