Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, να συγκαλεί αύριο έκτακτη Σύγκλητο, ώστε να αντιμετωπιστεί αμέσως η κατάσταση από τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου, αλλά και να αποκατασταθεί η λειτουργία σε όλο το εύρος του πανεπιστημίου.

Παράλληλα, η Σύνοδος των Πρυτάνεων σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (EUA) διοργανώνει εκδήλωση για την υποστήριξη των ελληνικών πανεπιστημίων. Η ημερίδα που φέρει τον τίτλο «Η κρίση χτυπά τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Ευκαιρίες και απειλές» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο 1, Κόκκινο Κτίριο).

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις η Πρόεδρος της EUA, καθηγήτρια Helena Nazaré, το μέλος του Συμβουλίου της EUA, καθηγητής Stefano Paleari και ο Διευθυντής του Τομέα Governance, Autonomy and Funding της EUA, Thomas Estermann. Από ελληνικής πλευράς θα τοποθετηθούν ο Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και τα μέλη του προεδρείου καθηγητές Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Πάρις Τσάρτας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς επίσης ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητής Κωνσταντίνος Ρέμελης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρέμβουν με ομιλία τους ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.