Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ομοσπονδίας, με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση αναμένεται είτε αργά το βράδυ είτε αύριο.

Έξω από τα δικαστήρια είναι συγκεντρωμένοι διοικητικοί υπάλληλοι και περίπου 1.000 φοιτητές, ενώ κατά τη διάρκεια της έντασης έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Νωρίτερα, οι διοικητικοί των ΑΕΙ  συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, το υπουργείο Παιδείας είχε καταθέσει σειρά προσφυγών κατά όλων των Ομοσπονδιών του χώρου που έχουν προκηρύξει τις απεργίες για την διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένεται σήμερα η έκδοση ανακοίνωσης που θα αναφέρει ότι οι αποδοχές τους θα περικοπούν κανονικά την περίοδο της απεργίας τους.

Ο πρύτανης του Ιδρύματος θα καλέσει τελικά ξανά αύριο Παρασκευή τα μέλη της Συγκλήτου που έχουν θέσει στα χέρια του τις παραιτήσεις τους, για να συζητήσουν εκ νέου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.