Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μία ακόμα εγκληματική ομάδα, η οποία είχε «ρημάξει» τα μηχανάκια στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης ο 26χρονος Αλβανός αρχηγός της εγκληματικής ομάδας και τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 21, 20, 19, 17 ετών ως μέλη.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ένας 17χρονος Αλβανός και τέσσερις ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είχαν διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο 34 κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων. Πιο συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν τις περιοχές Αγίας Τριάδας, Υψηλών Αλωνίων, Ζαρουχλεϊκων και Ψαροφαϊου Πατρών.

Επίσης πριν τρεις μήνες περίπου οι δράστες είχαν βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο 26χρονης Αλβανίδας  προξενώντας την ολική καταστροφή του ενώ τις μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα που αφαιρούσαν, είτε τα πωλούσαν αυτούσια είτε τα αποσυναρμολογούσαν και ως ανταλλακτικά τα διέθεταν στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Πολλά από τα δίκυκλα που τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αφαιρέσει, βρέθηκαν μετά από αναζητήσεις των Αστυνομικών και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών. 

TAGS