Στο πάνθεον των μεγάλων του αθλητικού ρεπορτάζ πέρασε ο Θόδωρος Σγουρδαίος, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε παραλία στο Σκάλωμα Τροιζηνίας, από λιμενικούς που τον αναζητούσαν από την περασμένη Δευτέρα, όταν το σκάφος του "Τοξότης", προερχόμενο από τη Σίφνο, αναποδογύρισε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μήλου. Έκτοτε αγνοείτο η τύχη του.

Ο 80χρονος Σγουρδαίος ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα που σφράγισε με την δημοσιογραφική του διαδρομή ολόκληρη εποχή στο χώρο της αθλητικής -και όχι μόνο- δημοσιογραφίας.

Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο "ΒΗΜΑ", διευθυντής της αθλητικής εφημερίδας "ΟΜΑΔΑ", προϊστάμενος των αθλητικών τμημάτων των εφημερίδων "ΤΑ ΝΕΑ", "Η ΠΡΩΤΗ" και "ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ". Ξεχώριζε για την σοβαρότητα, τον απλό χαρακτήρα του και τα θαυμάσια δημοσιογραφικά του κείμενα. Και βέβαια για την μεγάλη του αγάπη για τη θάλασσα και το ψάρεμα, που τελικά του κόστισαν την ίδια του τη ζωή.

Ο Θόδωρος Σγουρδαίος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ και διατηρούσε πάντα σχέσεις, τόσο με τον Σύνδεσμο, όσο και με την ΕΣΗΕΑ, επί πολλά χρόνια και μετά την συνταξιοδότησή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του διακεκριμένου αθλητικού δημοσιογράφου και τα πιο θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Αποφάσισε να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να παρακολουθήσει τη νεκρώσιμη ακολουθία και να δώσει σε ένα από τα έπαθλα των ετησίων Αθλητικών Βραβείων ΠΣΑΤ το όνομα του.