Αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά για το Κατάκολο το κρουαζιερόπλοιο Magnifica, το οποίο χθες, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς νότιους ανέμους, με αποτέλεσμα να προσκρούσει ελαφρά στον αριστερό λιμενοβραχίονα του λιμανιού και να υποστεί μικρό ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Το κρουαζιερόπλοιο, με 2.469 επιβάτες και 976 άτομα πλήρωμα, αφού ελέγχθηκε από κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, κρίθηκε ασφαλές και αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του.

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, σε χθεσινή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι «ο πλοηγός επιβιβάστηκε στο συγκεκριμένο πλοίο ενώ αυτό, ήδη, ήταν σε κατεύθυνση πρόσκρουσης».

Επίσης, τονίζει ότι «παρά τις προσπάθειες του πλοηγού να αποφευχθεί η πρόσκρουση του πλοίου, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, αλλά και από τις μέχρι στιγμής κινήσεις του πλοίου». «Το γεγονός ότι δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε ρύπανση πρέπει να προβληματίσει όλους όσους επιθυμούν ή επιδιώκουν την υποβάθμιση του ρόλου των πλοηγών» προστίθεται στην ανακοίνωση.