current views are: 1

21 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση20:36

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στα Χανιά

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών γιορτάστηκαν σήμερα στα Χανιά τα Εισόδια της Θεοτόκου. 

Δημοσίευση 20:36’
αρθρο-newpost

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών γιορτάστηκαν σήμερα στα Χανιά τα Εισόδια της Θεοτόκου. 

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών γιορτάστηκαν σήμερα στα Χανιά τα Εισόδια της Θεοτόκου. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Καθεδρικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλης των Χανίων. Η σημερινή ημέρα είναι αργία για την πόλη των Χανίων και από νωρίς το πρωί πιστοί είχαν κατακλύσει το Ναό των Εισοδίων όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Μετά το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου στρατιωτικά τμήματα και η μουσική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού απέδιδαν τιμές.

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης, πιστοί από τα μπαλκόνια σπιτιών των δρόμων που πέρασε η πομπή έραιναν με λουλούδια την εικόνα της προστάτιδος της πόλης των Χανίων. Στις εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και φορέων.

Μετά το τέλος της λιτάνευσης της ιερής εικόνας ακολούθησε δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης για τους πεσόντες υπέρ της πατρίδας και κατάθεση στεφάνων.


σχετικα αρθρα