Ποσότητα 374 κιλών χασίς, κατέσχεσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ηγουμενίτσας μαζί με την ΟΠΚΕ, ύστερα από πολύωρη αστυνομική επιχείρηση στην λωρίδα Σαγιάδας στη Θεσπρωτία, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η επιχείρηση άρχισε στις 9.30 χθες το βράδυ όταν σε περιπολία στην περιοχή, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τρεις Αλβανούς στη γραμμή των συνόρων να μεταφέρουν πάνω σε ένα μουλάρι εξωλέμβια μηχανή και ένα φουσκωτό σκάφος.

Οι κακοποιοί κατευθύνθηκαν στην ακτή, όπου φούσκωσαν το σκάφος και τοποθέτησαν τη μηχανή. Στη συνέχεια, μαζί με το μουλάρι μπήκαν σε αλβανικό έδαφος κοντά στα σύνορα και επέστρεψαν λίγο αργότερα στην ακτή, με επτά σακιά χασίς τα οποία μετέφεραν με το ζώο και στη συνέχεια άρχισαν να τα φορτώνουν στο σκάφος.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της:

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνέλαβαν μέλη κυκλώματος, που σχεδίαζε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία σε παραλία της Σαγιάδας, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, σε παραλία της Λωρίδας Σαγιάδας Θεσπρωτίας σε αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί ηλικίας 44, 37 και 35 ετών, τη στιγμή μάλιστα  που φόρτωναν σε φουσκωτό σκάφος, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Οι τρεις δράστες είχαν μεταφέρει τα ναρκωτικά στην παραλία και επιχείρησαν να τα τοποθετήσουν στο σκάφος.

Στο χώρο φόρτωσης των ναρκωτικών εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από τους αστυνομικούς συνολικά δέκα σάκοι, που περιείχαν 374 κιλά και 304 γραμμάρια κάνναβης.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε  ότι σε βάρος του 35χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία, ενώ ο ίδιος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν, εκτός από τα ναρκωτικά, ένα φουσκωτό σκάφος με εξωλέμβια μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.