Η ολιγόλεπτη αλλά ισχυρή νεροποντή (ξεπέρασε τα 350 mm/h) που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν αρκετή για να μετατρέψει σε... ποτάμια τους κεντρικούς δρόμους του Πύργου.

Τα φρεάτια βούλωσαν σχεδόν αμέσως, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία και οι διερχόμενοι πολίτες να προσπαθούν να περπατήσουν στις... μύτες για να μη βραχούν.

Την ίδια στιγμή, όσοι έμπαιναν στα οχήματά τους για να φύγουν, το... σκέφτονταν λίγο και προτίμησαν να παραμείνουν «εγκλωβισμένοι» έως ότου υποχωρήσει η ορμή των υδάτων.

Απο τα νερά της βροχής παρασύρθηκαν σε κάποιους δρόμους σακούλες σκουπιδιών, ενώ στην οδό Μανωλοπούλου, κοντά στην οδό Κοκκίνου, ένα δέντρο έπεσε ευτυχώς ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα.

Άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες φρόντισαν για την κοπή και απομάκρυνσή του, καθώς είχε κλείσει τη μια λωρίδα κυκλοφορίας στην οδό.

Παρόμοια καιρικά φαινόμενα αναμένονται και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής αλλά και το Σαββατοκύριακό, αφού σύμφωνα με τις έως τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται βροχές και καταιγίδες.