current views are: 1

22 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:54

Σύσκεψη για τα πάρτι στο Αριστοτέλειο!

Σύσκεψη στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης πραγματοποίηθηκε σήμερα το πρωί, καθώς αναζητούνται, έπειτα από έκκληση των πρυτάνεων του ΑΠΘ, ποινικά και φορολογικά αδικήματα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Δημοσίευση 14:54’
αρθρο-newpost

Σύσκεψη στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης πραγματοποίηθηκε σήμερα το πρωί, καθώς αναζητούνται, έπειτα από έκκληση των πρυτάνεων του ΑΠΘ, ποινικά και φορολογικά αδικήματα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Η αντιμετώπιση των αυθαίρετων πάρτι που διοργανώνονται από επιτήδειους στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, όπως και τα κρούσματα μικροεγκληματικότητας που καταγράφονται εντός του ΑΠΘ και πέριξ αυτού, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, υπό τον προϊστάμενό της, Ευάγγελο Μαδεμλή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος, και υπηρεσιακών παραγόντων τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως έγινε γνωστό, το ΑΠΘ εκπροσώπησαν ο αντιπρύτανής του Γιάννης Παντής και ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Γεώργιος Δέλλιος, οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για το φαινόμενο των αυθαίρετων και αυτοσχέδιων πάρτι που λαμβάνουν χώρα τα Σαββατοκύριακα στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Οι εκπρόσωποι του ΑΠΘ φέρονται να αναφέρθηκαν σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Ίδρυμα κατά το πρόσφατο παρελθόν για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο, όμως, όπως παρατήρησαν, δεν έχει εξαλειφθεί, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες έπειτα από ενέργειες του ΑΠΘ ματαιώθηκε πάρτι που επρόκειτο να διοργανωθεί στο χώρο του φουαγιέ της Νομικής. Σε μπλόκο κλιμακίου του ΣΔΟΕ, του οποίου ζητήθηκε η συνδρομή σε αυτήν την περίπτωση, εντοπίστηκε φορτηγό το οποίο μετέφερε ποτά στην παραπάνω Σχολή, για τα οποία δεν υπήρχε ούτε ένα παραστατικό.

Ανάλογες ‘επεμβάσεις’ δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι στην πορεία των χρόνων τα πάρτι μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης έχουν εξελιχθεί σε ‘φάμπρικα’, από την οποία κυκλώματα επιτήδειων που λειτουργούν στο όνομα φοιτητικών παρατάξεων αποκομίζουν αφορολόγητα κέρδη, αφού όλα τα εμπορεύματα (ποτά, τρόφιμα) διακινούνται χωρίς παραστατικά.

Σε ό,τι αφορά την μικροεγκληματικότητα (ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο) που απασχολεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι μετέχοντες στη σύσκεψη φέρονται να επισήμαναν την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Πανεπιστημίου και των διωκτικών αρχών.


σχετικα αρθρα