Ήρθε ο καιρός να γνωρίσουν και οι ξένοι τουρίστες την μπουγάτσα, το βουβαλίσιο γάλα, το ρυζόγαλο, το τσουρέκι και φυσικά το κουλούρι Θεσσαλονίκης! Όλα αυτά τα προϊόντα θα συμπεριλαμβάνονται στο πρωινό των ξενοδοχείων της πόλης, σε ένα εγχείρημα που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε) που άρχισε να υλοποιείται πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. Γιώργο Τσακίρη. «Στο πρόγραμμα ελληνικό πρωινό συμμετέχουν 250 ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα αλλά ο στόχος μας είναι να φτάσουν στα 1000 μέχρι το τέλος του 2015», ανέφερε ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο συνδέεται ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό, που αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες για να βγει η χώρα από την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χρήστος Πάλλης.

Το «Ελληνικό πρωινό» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. κάνει «ανοίγματα» προβολής και στο εξωτερικό ενώ στις αρχές Δεκέμβρη αναμένεται να γίνει η παρουσίαση του πρωινού Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα και να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη γαστρονομικό προορισμό», επεσήμανε η Κική Εμμανουηλίδου, μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. «Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν γεύσεις ξεχωριστές, στις οποίες, από την μέχρι τώρα εμπειρία μας, ανταποκρίνονται θετικά», πρόσθεσε.