current views are: 2

23 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση08:17

Αλόη: Για αποτοξίνωση, αναζωογόνηση και όμορφο δέρμα

Πολύς ο λόγος τελευταία για τις θαυμαστές ιδιότητες της αλόης.

Δημοσίευση 08:17’
αρθρο-newpost

Πολύς ο λόγος τελευταία για τις θαυμαστές ιδιότητες της αλόης.

Πολύς ο λόγος τελευταία για τις θαυμαστές ιδιότητες της αλόης. Τι προσφέρει  όμως ακριβώς αυτό το φυτό στον οργανισμό και στο δέρμα μας;

Η αλόη είναι η εκπληκτική περιποίηση που έρχεται από την αγκαλιά της Μητέρας Φύσης. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι γνωστές για αιώνες, για την περιποίηση διαφόρων δερματικών και άλλων προβλημάτων. Το καταπληκτικό αυτό φυτό είναι γνωστό στους Κινέζους  ως «συνταγή αρμονίας»,στους Ρώσους ως «ελιξίριο νεότητας» και στους αρχαίους Αιγύπτιους ως«βότανο της αθανασίας».

Φαίνεται ότι η αλόη ήταν γνωστή από το 2100 π.Χ., από ευρήματα στη Μεσοποταμία. Την χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι, οι Ρωμαίοι, οι Κινέζοι, οι Άραβες, αλλά και οι Αρχαίοι Έλληνες (βιβλίο του Διοσκουρίδη από το 41 μ.Χ. «περί ύλης ιατρικής»).

Υπάρχουν πάνω από 300 είδη αλόης, όμως, ως η πλέον θεραπευτική έχει αποδειχτεί η Aloe Barbadensis Miller.

Περιέχει 75 από τα 96 θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Ο Δρ. Greg Henderson, διευθυντής μιας νατουραλιστικής κλινικής στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, ο Michael T. Murray N.O., ο Guillermo Pelly N.D. και ο Δρ. Jeffrey Bland, βάσει εργαστηριακών ερευνών, αναφέρουν λεπτομερώς τις ιδιότητές της, εδώ, αναγράφονται οι κυριότερες:

– Παυσίπονο

– Αντιφλεγμονώδες

– Αντιαλλεργιογόνο

– Επουλωτικό

– Αποτοξινωτικό

– Θρεπτικό

– Με αντιβιοτική δράση

– Αναγεννά τα κύτταρα

– Ενισχύει την ενέργεια και το ανοσοποιητικό σύστημα

Η αλόη περιέχει 18 από τα 23 αμινοξέα – δομικοί λίθοι πρωτεϊνών – τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός για να συνθέσει κύτταρα και ιστούς.  Επιπλέον, περιέχει ένζυμα απαραίτητα για τη διάσπαση υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών στο στομάχι και το έντερο.

Η αλόη περιέχει μεγάλη ποικιλία βιταμινών, όπως Β1, Β5, Β6, Β12, Α, και C. Περιέχει μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, φωσφόρο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο και νάτριο.

Επίσης, λόγω της λιγνίνης που περιέχει, η αλόη έχει εξαιρετική διεισδυτική ικανότητα και αποτελεί ιδανικό μέσο για την μεταφορά άλλων στοιχείων, με τα οποία συνδυάζεται, βαθειά στο εσωτερικό του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν χιλιάδες ιατρικά και καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν αλόη.

Χρησιμοποιείτε προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλόη βέρα, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας.

Η αλόη στην οδοντιατρική

Ο Δρ. Timothy E. Moore του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, έχει διενεργήσει έρευνες σχετικά με την εφαρμογή αλόης στην οδοντιατρική πράξη, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αναφέρει ότι οι οδοντόκρεμες από αλόη ή από εκχύλισμα αυτής, συμβάλλουν στην καταπολέμηση της αιμορραγίας των ούλων και της ουλίτιδας, καθώς και στην πρόληψη τερηδόνας, χωρίς να έχει διαβρωτική δράση.