Σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας έθεσε γραπτώς στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κατά τη μαραθώνια συνάντησή τους σήμερα στο υπουργείο Παδείας.

«Το πανεπιστήμιο Αθηνών διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Το μείζον ζήτημα είναι να λειτουργήσει. Περιμένω απάντηση στα ζητήματα που έθεσα» τόνισε ο κ.Πελεγρίνης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ζήτησε μεταξύ άλλων να μην διωχθούν πειθαρχικά οι 172 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφησαν. «Κανένας υπάλληλος δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ζήτησε να διορθωθούν τα λάθη που, όπως υποστήριξε, έχουν γίνει στις λίστες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Τόνισε τέλος ότι θα θέσει όσα συζητήθηκαν με τον υπουργό στην κρίση των αρμόδιων οργάνων του πανεπιστημίου.

«Βούληση δική μου όσο και του υπουργού είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο» κατέληξε, ενώ σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως το κλίμα δεν ήταν ποτέ κακό ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Νωρίτερα, ο κ.Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις εκ μέρους του πρύτανη. Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πάντως, αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολική αναστολή του Ιδρύματος τη Δευτέρα.