Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη. Νωρίτερα, σήμερα το πρωί συναντήθηκαν για μία ώρα, ενώ ο κ. Πελεγρίνης αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε και το ραντεβού του υπουργού Παιδείας με τον  πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος κι αυτός αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και ήταν εποικοδομητική.

Τα ραντεβού του Κωσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ θα συνεχιστούν την Τετάρτη. Ειδικότερα, στις 10 το πρωί θα δει τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο, στις 12 τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνου, και στις 2 το μεσημέρι τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Μεσσήνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε ζητήσει να συναντηθεί σήμερα και με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν να παραστούν στον διάλογο.

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί

Κι ενώ οι πρυτάνεις και το υπουργείο κάνουν προσπάθειες να βρουν μια λύση, προκειμένουν να ανοίξουν τα ιδρύματα, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν υποχωρούν και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την Τρίτη, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Από την πλευρά της, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε να αναστείλει συμβολικά τη διοικητική λειτουργία του ιδρύματος τη Δευτέρα.

Στις αρχές της εβδομάδας το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ θα συνεδριάσει εκ νέου, για να καθορίσει τη στάση του. 

Την Τρίτη θα συνεδριάσει και το συντονιστικό της Συνόδου Πρυτάνεων ΑΕΙ, με σκοπό να εκτιμήσει την εξέλιξη του διαλόγου με τον κ. Αρβανιτόπουλο. 

Ντ. Μ.