Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το πρωί, στοχευμένοι έλεγχοι στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των υπηρεσιών της, ενώ παρίσταντο δικαστικός λειτουργός, καθώς και υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν δύο άτομα και ειδικότερα ένας 49χρονος, σε βάρος οποίου εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις δικαστηρίων και συγκεκριμένα: του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για διακεκριμένη κλοπή και φθορά και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σιντικής με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 300 Ευρώ για παράβαση του Κ.Ο.Κ. και για ανασφάλιστο όχημα.

Επιπλέον συνελήφθη ένας 26χρονος για κλοπή ρεύματος, διότι όπως διαπιστώθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Η. ηλεκτροδοτούσε την οικία του από στύλο της Δ.Ε.Η., χωρίς να υπάρχει μετρητής.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του ανωτέρω είχαν σχηματιστεί δικογραφίες για ληστεία την 13.09.2013 και για κλοπή Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου την 19.11.2013. Ο προαναφερόμενος στις 13.09.2013 παρείχε συνδρομή σε 19χρονο ημεδαπό μεταφέροντάς τον με το αυτοκίνητό του σε κοντινή απόσταση από την οικία 75χρονης, όπου ο 19χρονος τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στη μονοκατοικία της ηλικιωμένης και με την χρήση βίας της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα και τράπηκε σε φυγή.

Την ίδια μέρα το απόγευμα αφαίρεσε το αυτοκίνητο ενός 38χρονου το οποίο ήταν σταθμευμένο στην Ηράκλεια Σερρών, ενώ εντός του οχήματος υπήρχαν διάφορα έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας 1500 Ευρώ. 

Επιπροσθέτως, διενεργήθηκαν δεκατέσσερις νομότυπες έρευνες σε οικίες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.