Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να κατατεθούν οι αιτήσεις για μετεγγραφές στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Περίπου 15.000 δικαιούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», τόσο της περσινής χρονιάς όσο και παρελθόντων ετών βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να μετακινηθούν σε ιδρύματα κοντά στον τόπο κατοικίας τους. 

Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων δεν έχει επιτρέψει ούτε τις εγγραφές όλων των πρωτοετών αλλά ούτε και να προχωρήσει η διαδικασία των μετεγγραφών. 

Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως άμεσα θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στα ιδρύματα- ειδικά στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα- και τις επόμενες ημέρες θα καταστεί δυνατό να γίνουν οι εγγραφές και εν συνεχεία να κατατεθούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετεγγραφή ενός φοιτητή είναι το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογένειάς του το 2012 να μην ξεπερνά τα 9.000 ευρώ ενώ για μονογονεϊκές οικογένειες και υποψήφιους με σοβαρές ασθένειες το ποσό αυτό διπλασιάζεται.