Επισπεύδει τις διαδικασίες «ακρόασης» των αιτημάτων των πρυτάνεων ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος χθες είχε πολύωρες συναντήσεις μέχρι αργά το βράδυ, ενώ προέκυψαν αλλαγές στο πρόγραμμά του, όπως αυτό είχε ανακοινωθεί. 

Δυόμιση ώρες κράτησε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, με ζητούμενο και για τις δυο πλευρές  να ανοίξει το Ίδρυμα έπειτα από δυόμιση μήνες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων του. 

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών έθεσε γραπτώς μια σειρά από αιτήματα στον υπουργό Παιδείας. Μεταξύ αυτών το να δείξει επιείκεια η Πολιτεία και  να μην θέσει σε αργία τους 172 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν πρόσφατα μετά την σχετική έκκληση που έλαβαν από το υπουργείο Παιδείας, αλλά να μην χάσουν τελικά την δουλειά τους διοικητικοί υπάλληλοι που μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις στο εσωτερικό του πανεπιστημίου. 

Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του δεν απάντησε στα αιτήματα αυτά, αλλά δήλωσε ότι θα τα μελετήσει.
Νωρίτερα, ο κ.Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις εκ μέρους του πρύτανη. Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πάντως, αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολική αναστολή του Ιδρύματος τη Δευτέρα.
Την πόρτα του γραφείου του υπουργού Παιδείας πέρασε λίγο μετά τις 20:00 του Σαββάτου και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Σίμος Σιμόπουλος. 

Τα ραντεβού του υπουργού με τους υπόλοιπους πρυτάνεις, που ήταν προγραμματισμένα για την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν σήμερα και τη Δευτέρα. 

Ειδικότερα, σήμερα ο κ. Αρβανιτόπουλος θα δεχθεί τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Μεσσήνη, και τη Δευτέρα τον πρύτανη του Αριστότελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο

ΑΝ. ΓΑΛ.