Θα αποτελούσε καίριο πλήγμα τυχόν διακοπή του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Κάμπινγκ Σκάλας Σκοτίνας, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Λάμπρου σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Άγγελου Τζέκη, Ιωάννη Ζιώγα και Σοφίας Καλαντίδου.

"Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, τα ιδιωτικά κεφάλαια και η σχετική τεχνογνωσία αποτελούν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη των επενδύσεων που θα εξασφαλίσουν μόνιμη απασχόληση εργαζομένων και ώθηση στην τουριστική, εμπορική και γενικότερη οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή", αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ και υπογραμμίζει ότι θα εξασφαλιστεί ο δημόσιος έλεγχος με τους όρους της σύμβασης που θα υπογραφεί.

Ο κ. Λάμπρου υπογραμμίζει επιπλέον ότι "οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις του Τουρισμού στην περιοχή δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν, δεδομένου ότι η επιδιωκόμενη αξιοποίηση του σημαντικού αυτού ακινήτου θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση και θα ενισχύσει και τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή", πολύ περισσότερο που η ΕΤΑ "δεν αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός θύλακα υψηλών προδιαγραφών αποκομμένου από το ευρύτερο περιβάλλον, αλλά στη δημιουργία σύγχρονων τουριστικών υποδομών που, τελικά, θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στις υπάρχουσες.

Επίσης, όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ, "η εταιρεία ούτε εκποιεί ούτε χαρίζει ακίνητα της Δημόσιας Τουριστικής Περιουσίας σε μεγάλους ομίλους, αλλά μέσω ανοιχτών Διεθνών Διαγωνισμών εκμίσθωσης προωθεί την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ακινήτων αυτών, προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας και της εθνικής οικονομίας ενισχύοντας παράλληλα την απασχόληση".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ που είχαν καταθέσει την ερώτηση έκαναν λόγο για "παραχώρηση φιλέτων" από την ΕΤΑ σε μεγαλοεπιχειρηματίες. Είχαν επίσης καταγγείλει ότι απαξιώθηκε το συγκεκριμένο κάμπινγκ που είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων ώστε να προκηρυχθεί στη συνέχεια ο διαγωνισμός για σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης 60 ετών και την κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων, ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, συνεδριακού κέντρου και κάμπινγκ στη συγκεκριμένη έκταση.