Θύματα ληστείας έπεσαν το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 9:30 ένας 89χρονος με τη σύζυγό του στη περιοχή του Κατακόλου, όταν εισέβαλαν στην οικία τους δύο αγνωστοι κουκουλοφόροι, ενώ μαζί τους ήταν κι ένας τρίτος, ο οποίος περίμενε στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, οι δύο ληστές εισέβαλαν αιφνιδιαστικά σπάζοντας την πόρτα (δεν εφεραν οπλισμό) και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό ασκώντας σωματική βία στο ζευγάρι ηλικιωμένων .

Προσπαθώντας να αμυνθεί με κάποιον τρόπο ο 89χρονος φέρεται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες να επιχείρησε να πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο που είχε στο σπίτι, με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω του οι ληστές και το όπλο να εκπυρσοκροτήσει, δίχως να τραυματιστεί κανείς.

Η… απρόσμενη για τους ληστές εξέλιξη προφανώς τους προκάλεσε πανικό, «αναγκάζοντάς» τους να εγκαταλείψουν την οικία και να τραπούν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η έγκαιρη κινητοποίηση της Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του ενός εκ των τριών δραστών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο ληστών.