Τραγικό απολογισμό με τρεις νεκρούς και έναν αγνοούμενο άφησε πίσω της η θεομηνία που χτύπησε την Παρασκευή τη Ρόδο. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στο «Εθνος» του δασκάλου που επέζησε και εξιστορεί πώς χάθηκαν μέσα στα νερά, μπροστά στα μάτια του, οι δύο συνάδελφοί του.

Ο 39χρονος εκπαιδευτικός Ιωάννης Γκίζης και οι δύο συνάδελφοί του, η 26χρονη Αναστασία Κατσαρού και ο 50χρονος Κώστας Αργυρόπουλος, επέστρεφαν από το σχολείο στο οποίο δίδασκαν, όταν προσπάθησαν να διασχίσουν τη γέφυρα της Κρεμαστής από ένα σημείο το οποίο τους είχε φανεί ασφαλές.

Το αυτοκίνητό τους αρχικά ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Οι τρεις εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο, αλλά μόνο ο 39χρονος τα κατάφερε.

Η νεαρή δασκάλα βρέθηκε νεκρή μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, ενώ ο Κώστας Αργυρόπουλος αγνοείται ακόμα. Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και του λιμενικού έκαναν μέχρι χθες το βράδυ εκτεταμένες έρευνες.

Μιλώντας στο «Εθνος» ο Ιωάννης Γκίζας περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Επιστρέφαμε από το σχολείο και ο Κώστας προθυμοποιήθηκε να μας γυρίσει σπίτια μας με το αυτοκίνητό του.

Πηγαίναμε να περάσουμε τη γέφυρα, η οποία ήταν ανοιχτή και δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις Αρχές, παρόλο που όλοι γνώριζαν ότι περνά πάνω από την κοίτη του ποταμού και υπήρχε ενημέρωση για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα τους έχασα από το οπτικό μου πεδίο», λέει ο 39χρονος εκπαιδευτικός και προσθέτει:

«Καθώς περνούσαμε τη γέφυρα, το αυτοκίνητο βραχυκύκλωσε και ακινητοποιήθηκε. Τα νερά είχαν φουσκώσει και, καθώς ανέβηκε η στάθμη, άρχισαν να μπαίνουν και στο αυτοκίνητο. Τότε αποφασίσαμε να ανοίξουμε τις πόρτες και να βγούμε έξω. O Κώστας γλίστρησε και τον παρέσυραν τα νερά. Είδα να παρασέρνουν και την Αναστασία. Εγώ κατάφερα και κρατήθηκα και μέσα σε τρία δευτερόλεπτα είχαν "χαθεί" και οι δύο ανάμεσα στη λάσπη και τα νερά».

TAGS