Μια οικογένεια με έξι παιδιά στην Ηλεία ζει κάτω από άθλιες συνθήκες καθώς είναι άνεργοι και άστεγοι. 

Ο Βασίλης Αβράμης, η σύζυγός του και τα έξι τους παιδιά, βρήκαν καταφύγιο σε ένα ερειπωμένο παραλιακό «σπίτι» στο Επιτάλιο. Εκεί τους εντόπισαν και τα μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης τα οποία τους προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη, κάνοντας παράλληλα μέσω του Τύπου έκκληση για βοήθεια ώστε να βρεθεί μια ασφαλής στέγη για την οικογένεια με τα έξι παιδιά, λίγο πριν ο χειμώνας και τα πρώτα τσουχτερά κρύα κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη» μιλώντας για την νέα αυτή τραγική εικόνα που αντίκρισε τόνισε πως η φτώχια έχει ισοπεδωθεί στην Ελλάδα και πως από τα τρία εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας το ένα εκατομμύριο βιώνει την απόλυτη εξαθλίωση. «Ο έλληνας περνά πάρα πολύ δύσκολα σήμερα. Κάθε μέρα στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη το βλέπουμε και κάνουμε αγώνα για να δώσουμε λίγο κουράγιο λίγη χαρά στους ανθρώπους αυτούς. Λίγη ελπίδα για να μπορέσουν να σταθούν αυτοί οι άνθρωποι στα πόδια τους», ενώ απύθυνε έκκληση στον Αντιπεριφερειάρχη να βρεθεί ένα λυόμενο για αυτούς τους ανθρώπους. 

Ο Βασίλης Αβράμης, πριν από το καλοκαίρι βρήκε αυτό το σπίτι στην παραλία Επιταλίου, ακατοίκητο και μπήκε μέσα για να προφυλαχτεί με την οικογένειά του από τον καιρό. «Είμαι άνεργος, προσπαθώ να βρω δουλειά αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Θέλω μια βοήθεια να στεγάσω τα παιδιά μου. Αν μπορεί να είναι κοντά στο σχολείο γιατί πηγαίνουμε με τα πόδια. Αν δε βρέχει, γιατί αν βρέχει δεν πάνε σχολείο. 

Δεν έχουμε ρεύμα εδώ, με καντηλάκι βλέπουμε. Κάποιες φορές δεν έχουμε λάδι και είμαστε στα σκοτάδια. Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία» ανέφερε. Όπως εξήγησε «το σπίτι το βρήκα και μπήκα μέσα. Δεν είχα που να μείνω. Δεν είχαμε λεφτά να νοικιάσουμε σπίτι. Το βράδυ φοβόμαστε. Ο καιρός είναι άγριος». Και η σύζυγός του Διονυσία Αβράμη ένα πράγμα ζήτησε ως βοήθεια. «Θέλουμε ένα λυόμενο να βάλουμε μέσα τα παιδιά. Το βράδυ όταν βρέχει γίνονται μούσκεμα. Τα παιδιά φοβούνται μη γίνει κανένα κακό».

TAGS