Διακόπηκε για τις 16 Δεκεμβρίου, λόγω προβλήματος υγείας μιας ενόρκου, η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου για τη διπλή δολοφονία του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 63χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη, στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, τον Ιούνιο του 2012.

Η διαδικασία επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα με την 5η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού και με την εξέταση μαρτύρων, όμως μία εκ των ενόρκων ανακοίνωσε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε για τις 16 Δεκεμβρίου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, αφού μετά από αυτή την εξέλιξη, νομικοί εκτιμούν ότι αν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα υγείας της ενόρκου μέχρι τότε και δεν υπάρξει τρόπος αντικατάστασής της, υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής της δίκης, ή να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 52χρονος κρεοπώλης, που φέρεται ως δράστης της δολοφονίας, καθώς και δύο αδέλφια του που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον τού Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του δολοφονηθέντα Πρίαμου Ξυδάκη.