Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για την Ολυμπία Οδό.

Ο κύριος Χρυσοχοίδης, έχοντας όπως αποδείχθηκε πολύ καλή προετοιμασία, παρουσίασε στον κύριο Κατσιφάρα τον νυν σχεδιασμό του Υπουργείου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thebest.gr, προβλέπει τα εξής:

  • Πρώτον, το τμήμα της «Ολυμπίας» Οδού ως την Πάτρα θα γίνει με την μέθοδο της παραχώρησης και στη βάση όλων όσων προβλέπονται από τον κείμενο σχεδιασμό και την υφιστάμενη σύμβαση.
  • Δεύτερον, το τμήμα από την Πάτρα έως τον Πύργο, όπου υπάρχουν έτοιμες μελέτες και συνολικά πλήρη «ωρίμανση» του έργου, θα υπάρξει χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ με χρονοδιάγραμμα ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ με εκείνο του τμήματος ως την Πάτρα και όχι σε χρόνο μεταγενέστερο!
  • Τρίτον, το τμήμα από τον Πύργο ως τον Καλό Νερό, όπου περιλαμβάνεται η ασάφεια (περιβαλλοντικά προβλήματα, προσφυγή στο ΣτΕ) για την περιοχή του Καϊάφα θα συντηρηθεί έως ότου αποκρυσταλλωθεί το νομικό καθεστώς.
  • Τέταρτον, από το Καλό Νερό έως την Τσακώνα θα ακολουθηθεί η ίδια οδός με το Πάτρα – Πύργος, δηλαδή χρηματοδότηση της ανακατασκευής από το ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εμφανίστηκε επιφυλακτικός σημειώνοντας ότι περιμένει την νομική διατύπωση αυτών των δεσμεύσεων από μέρους του Υπουργείου. Μάλιστα, στην διατύπωση εκλήθησαν να συμμετάσχουν και στελέχη των τοπικών φορέων.

«Είναι ένα βήμα», είπε ο κ. Κατσιφάρας στο thebest.gr. «Ένα βήμα μπροστά που διευρύνει τις δυνατότητες περαιτέρω διεκδικήσεων από μέρους μας. Ένα βήμα μπροστά από το… τίποτα. Θα συνεχίσουμε την διεκδίκηση και φυσικά δεν πρόκειται να δεχθούμε σε καμία περίπτωση εξαίρεση της Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας από το έργο της Ολυμπίας Οδού. Αυτό έγινε σαφές στον Υπουργό».