Ζάκυνθος: Κέντρο πληροφόρησης στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

Ζάκυνθος: Κέντρο πληροφόρησης στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών οργανώνει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (ΕΘΠΖ) με στόχο να προσφέρει ενημέρωση σε επισκέπτες και επιστήμονες στην παραλία του Γέρακα Βασιλικού, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της θαλάσσιας χελώνας, αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης επισκεπτών.

Πρόσφατα ξεπεράστηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησης του φορέα και πλέον μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής.

Η προκήρυξη για την αγορά του τεχνικού εξοπλισμού είχε γίνει πριν από έναν χρόνο αλλά είχε ανασταλεί λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Επρόκειτο για την προμήθεια μιας τροχοβίλας, η οποία θα βρίσκεται εποχιακά σε χώρο διαχείρισης του ΕΘΠΖ στην παραλία του Γέρακα. Στον χώρο που θα εγκατασταθεί η τροχοβίλα, η οποία θα στεγάσει επιπλέον και τον επιστημονικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί για έρευνα το Πάρκο, θα αναπτυχθούν ξύλινες κατασκευές φιλοξενίας και αναψυχής των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διατηρεί το Πάρκο, τη συγκεκριμένη παραλία του Γέρακα επισκέπτονται περισσότεροι από 150.000 τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο