«Η απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για αποδοχή των προτάσεων που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελεί το πλέον καθοριστικό βήμα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας και της ομαλότητας τόσο του ιδρύματος, όσο και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικά», αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ανακοίνωσή της.

«Αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός, ότι ύστερα από διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων πλέον ανοίγει ο δρόμος για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο, θέση που ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχαμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή. Στη βάση αυτή, καλούμε και τον σύλλογο των εργαζομένων του ΕΚΠΑ να συμβάλει και αυτός, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, να ανοίξουν οι σχολές και με αυτές ανοιχτές, να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα», υπογραμμίζει.

Στην ανακοίνωση, η ΔΑΠ σημειώνει ότι «θεωρούμε επιτακτική την ψήφιση της τροπολογίας για διεξαγωγή εξεταστικής για όλους τους φοιτητές σε όλα τα μαθήματα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθημάτων και εξαμήνου εγγραφής, βάση της πρότασης που έχουμε καταθέσει από την αρχή της ακαδημαϊκής περιόδου.

Τέλος, θα πρέπει άμεσα να δοθεί βάρος στην διεκπεραίωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών καθώς και στον κατάλληλο προγραμματισμό, ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες και να αποτραπεί η απώλεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου».