Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, παρουσία και του πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη. Στη συνέχεια, ο κ. Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί με το διοικητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου.

Αν και τον τελευταίο λόγο έχει η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, όλα δείχνουν ότι το ίδρυμα θα ανοίξει μέσα στις επόμενες μέρες. Κι αυτό γιατί η μικτή επιτροπή πανεπιστημιακών και διοικητικών που συναντήθηκε με τον υπουργό, έλαβε τη δέσμευση ότι δεν απολυθεί κανένας υπάλληλος.

«Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση» δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης. Τόνισε επίσης ότι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και επανέλαβε ότι βούληση της Συγκλήτου είναι να λειτουργήσει άμεσα.

Εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων, η πρόεδρος του συλλόγου Νάνσυ Μιχοπούλου, αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα της συνάντησης, ενώ ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης σημείωσε ότι εξειδικεύτηκε η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε προχθές ο υπουργός στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της μοριοδότησης των υπαλλήλων. Όπως τονίστηκε, οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα έχουν ένα αρνητικό πρόσημο στη μοριοδότησή τους έναντι εκείνων που απογράφηκαν.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας προανήγγειλε την ψήφιση, σήμερα, τροπολογίας για δύο εξεταστικές για όλους τους φοιτητές, ενώ διαμήνυσε ότι εάν οι σχολές ανοίξουν έως τη Δευτέρα δεν θα χαθεί το εξάμηνο.