Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών πέντε περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού από αντλιοστάσια, καθώς και από τους αντίστοιχους υφιστάμενους υποσταθμούς αυτών της στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Δήμου Βισαλτίας Σερρών.

Συνελήφθη 39χρονος Βούλγαρος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο ένας εκ των δραστών των κλοπών, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στο Πατρίκι Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Σερρών εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν:

  • τεμάχια καλωδίων χαλκού διαφόρων διαμετρημάτων συνολικού μήκους 140 μέτρων και
  • διάφορα εργαλεία.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος μαζί με ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναζητείται το βράδυ στις 25 Νοεμβρίου αφαίρεσαν τα καλώδια από τρία αντλιοστάσια και από τους αντίστοιχους στην αγροτική περιοχή Πατρικίου Σερρών.

Τα ανευρεθέντα τεμάχια καλωδίων και εργαλεία, καθώς και το όχημα κατασχέθηκαν. Τα κατασχεθέντα καλώδια αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω:

  • από τις 12.11.2013 έως 18.11.2013 σε αγροτική περιοχή της Μαυροθάλασσας Σερρών αφαίρεσαν από αντλιοστάσιο ημεδαπού, μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. και 26 μέτρα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος αξίας 2.000 ευρώ και
  • το βράδυ στις 19 και 20.11.2013 σε αγροτική περιοχή του Αγίου Δημητρίου Σερρών αφαίρεσαν από αντλιοστάσιο ημεδαπού, καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

TAGS