Ο δυνατός θόρυβος, «έβγαλε» τους ιδιοκτήτες τριών διαμερισμάτων έξω από τα σπίτια τους, που έντρομοι, είδαν το μεγαλύτερο μέρος του βουνού να έχει κατολισθήσει μέσα στην αυλή τους και να σταματά, στον τοίχο των δυο σπιτιών.

Το περιστατικό έγινε στην αρχαία Ολυμπία, όπου τρεις οικογένειες ζούσαν, από το μεσημέρι της Δευτέρας, με το φόβο  μιας νέας κατολίσθησης.

Το φαινόμενο συνέχισε να εξελίσσεται όσο συνεχιζόταν η βροχή και για το λόγο αυτό στο σημείο ειδοποιήθηκαν και έφτασαν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιας, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γεωργακόπουλος και ο προϊστάμενος Γιώργος Καρανικολός καθώς και ο μηχανικός του δήμου Ανδρέας Κυριαζής, πραγματοποιώντας αυτοψία, τόσο στο σημείο όσο και στην κορυφή της πλαγιάς.
 

Λόγω της συνεχιζόμενης βροχής και της εξέλιξης του φαινομένου, αποφασίστηκε ότι θα δεν πρέπει να γίνει παρέμβαση, γιατί κάτι τέτοιοι θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα κατολίσθηση. Έτσι, την Τρίτη το πρωί, χωματουργικό μηχάνημα τύπου JCB, απλώς απομάκρυνε τις λάσπες από την αυλή του σπιτιού.