current views are: 1

27 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:29

Ξανά υποψήφιος ο Γιώργος Καμίνης

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε και επισήμως ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.

Δημοσίευση 16:29’
αρθρο-newpost

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε και επισήμως ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε και επισήμως ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.

Στη διακήρυξή του, ο κ. Καμίνης έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος στάθηκε όρθιος στην κρίση και δηλώνοντας υπερήφανος για το κοινωνικό έργο που παρέχει. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της μετανάστευσης, ως μείζονος σημασίας για τη ζωή στην πόλη, τόνισε πως αρχή του είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και κριτήριο η ισορροπία και η ειρηνική συνύπαρξη, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα ένταξης για εκείνους που το δικαιούνται.

«Μετά τα τελευταία γεγονότα και τη δημόσια επίδειξη της ωμής βίας από αυτούς που μισούν τη δημοκρατία και την ελευθερία, η πολιτική μας αυτή έχει γίνει πια κοινός τόπος για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και όλους τους πολιτικούς φορείς, που πιστεύουν στη Δημοκρατία και μάχονται γι’ αυτήν» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καμίνης δεσμεύτηκε ακόμη πως «θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για μια πόλη-μητρόπολη με διοικητική αυτονομία, για μια Αθήνα που συμφιλιώνει καθημερινή ζωή με χώρο εργασίας και οικονομική δραστηριότητα με προστασία του αστικού χώρου και του περιβάλλοντος, για μία Πρωτεύουσα, διεθνή προορισμό, που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της  ψυχαγωγία και πολιτισμό υψηλού επιπέδου».

Είπε επίσης πως θα ενισχυθούν οι τομείς της κοινωνικής πολιτικής, εμπλουτίζοντας τις δράσεις του δήμου και διευρύνοντας την κάλυψη των αναγκών καθενός πολίτη ξεχωριστά, καθώς πως θα προχωρήσει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πόλης, επιδιώκοντας οικονομικά προγράμματα και συμφωνίες, τόσο με την κεντρική διοίκηση, όσο και με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρεθηκε και στην «πρωτοβουλία των 5 δημάρχων», υπογραμμίζοντας πως το όραμα είναι «μία χειραφετημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα βρίσκεται στην αιχμή και του μεγάλου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας».

Καταλήγοντας είπε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει στον δήμο σημαντικά βήματα, «ομως, τα προβλήματα είναι εδώ, οι ανάγκες παραμένουν» και πρόσθεσε: 

«Τα όσα έγιναν και τα όσα γίνονται καθημερινά στην Αθήνα μπορεί να φαίνονται λίγα συγκριτικά με το μέγεθος και τις ανάγκες της πόλης. Τις ανάγκες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Γι’ αυτό και δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή εικόνα της πόλης. Με αυτές τις σκέψεις, με αυτά τα αποτελέσματα, με αυτό το όραμα, απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της Αθήνας.

Θέλω να τους πω ότι βρίσκομαι εδώ, ζητώντας και πάλι την εμπιστοσύνη τους. Με την ηθική δέσμευση που αυτό συνεπάγεται. Ο Δήμος δεν αποτελεί για μένα πεδίο πολιτικής δοκιμής για μια επόμενη φάση. Δεν είμαι από εδώ “περαστικός”. Ο Δήμος Αθηναίων, ήταν και παραμένει το βαρύτερο καθήκον που έχω επωμιστεί στη ζωή μου. Μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση».


σχετικα αρθρα